Przepis na naleśniki znajdziecie tutaj: http://dejmonowo.blogspot.com/search/label/nale%C5%9Bniki
Natomiast farsz to:
- ok 20 dag truskawek,
- serek wiejski,
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 5 plasterków sera goudy (lub innego).
Naleśniki smażymy i do środka nakładamy wymieszany farsz. Układamy je w naczyniu żaroodpornym i układamy na nich ser.
Zapiekamy w piekarniku w temp. 180 stopni przez ok. 15 minut. I gotowe, smacznego :)
Do takiego farszu nadają się też banany z czekoladą białą lub mleczną, brzoskwinia z jogurtem brzoskwiniowym, maliny, jeżyny, kiwi czy jagody. W mojej kuchni na pewno w tym roku też się pojawią. No i już nie długo zainspirowana wizytą w Gdańskim Manekinie zaserwuję naleśniki ze szpinakiem i serem oraz ze spaghetti. Co to będzie...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz