czwartek, 4 czerwca 2015

Warkocz francuski

Witam Kochani! :)

Pod wpływem cudnego środowego humoru tuż po pracy powstało coś pysznego. Mianowicie warkocz francuski z piersią kurczaka. Pyszotka oczywiście :)



Przygotowanie tego jest proste i niedrogie.
Potrzebujemy na 2 porcje:
- gotowe ciasto francuskie (nie mrożone),
- pół piersi z kurczaka,
- 4 plastry szynki,
- 8 plastrów sera,
- sos czosnkowy lub jogurt tzatziki który ostatnio odkryłam w Biedronce. Nie dość, że jest przepyszny to jak dla mnie ma fantastyczny skład. Zero majonezu!



Jak to zrobić?

Ciasto francuskie kroimy na pół, następnie z każdej strony kroimy boki w paski zostawiając środek. Jak na zdjęciu. Układamy 2 plastry szynki, smarujemy sosem, układamy pierś kurczaka pokrojoną w paski, i kładziemy 4 plastry sera. Zaplatamy warkocz.
Pieczemy w piekarniku - 60 minut - 180 stopni.





No i taki o to mamy efekt :)




Próbującym życzę smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz